Meest voorkomende schade

Van regen of zelfs hagel en misschien wat sneeuw tot stevige zonnestralen op een nat opppervlak… Zonder dat we het goed beseffen, wordt een autolak – zeker in ons wisselend klimaat – stevig op de proef gesteld.

Oorzaken

Schade aan iets wat je quasi dagdagelijks gebruikt, is haast niet te vermijden. We sommen voor jou echter de meest voorkomende oorzaken van lakschade op, zodat je ze in de toekomst tot een minimum kan proberen te beperken. Een belangrijke eerste tip: je wagen wassen doe je idealiter altijd met te hand. Een hogedrukreiniger mag je zeker gebruiken, maar het zijn de vaak bevuilde wasborstels in combinatie met agressieve kuisproducten die de grote boosdoeners zijn. Vind je het zelf wassen vermoeiend of tijdrovend? Reden te meer om je wagen te laten coaten; door water- en vuilafstotende werking wordt een wasbeurt een pak makkelijker!
Krassen
Doorheen de tijd komen er door allerhande zaken of gebeurtenissen krassen in de lak van je wagen. Denk maar aan lichte parkeerschade, schade door struiken en (afvallende) takken, onoplettende fietsers of gewoonweg door bij het in- en uitstappen met kledij of (scherpe) voorwerpen tegen je wagen te botsen of te wrijven.
Waskrassen
Heb je al eens naar je wagen gekeken bij zonsop- of ondergang? Als je fijne krassen over het koetswerk ziet, zijn dat meestal waskrassen. Die ontstaan niet alleen door slechte carwashborstels, maar ook door het vuil dat ze vasthouden of door het gebruik van te agressieve producten.
Watersporen
Watersporen zijn meestal een resultaat van veelvuldig wassen met ‘hard water’ (water dat veel kalk bevat). Zeker als je je wagen nadien slecht of niet droogt, kan de zon er mede voor zorgen dat de watersporen niet meer weg te krijgen zijn, doordaat ze in de bovenste vernislaag branden.
Chemische verontreiniging
Vliegroest, vogelpoep, zure regen, hars van bomen… het zijn slechts enkele voorbeelden van hardnekkige, chemische lakschade. Beter voorkomen dan genezen!
Vorige slide
Volgende slide

Ook bij nieuwe wagens!

Ook nieuwe wagens kunnen al wat lichte lakschade vertonen. Meestal niet super zichtbaar in eerste instantie, maar het heeft wel een grote invloed als je ervoor kiest je kersverse vierwieler te laten coaten. Een coating geeft je wagen een nieuwere, gedetailleerde look, maar dat wilt dus ook zeggen dat fijne krasjes mogelijks juist meer geaccentueerd worden. Daarom dat ook gloednieuwe voertuigen bij ons een voorbehandeling krijgen, zodat je zeker mag zijn van een schitterend resultaat. Zie je echter grove krassen in de lak van je nieuwe wagen, dan raden we je aan om snel je dealer te contacteren voor een vaststelling en aangepaste oplossing.

Maak een afspraak voor een professionele lakcorrectie

Wat de lakschade ook moge zijn, bij CarCoating is je wagen in goede handen! We nemen graag de tijd om ons maatwerk voor te stellen.