Beschermen vs. nieuwe look

Hoewel een coating in eerste instantie fungeert als beschermlaag voor de lak van je wagen, zijn er doorheen de tijd heel wat varianten op de markt gekomen met elk hun functie of effect! Sommige coatings zijn haast onzichtbaar, andere zijn dan weer heel geschikt om je bolide te doen ‘shinen’ – ideaal voor de echte autofanaten.

Soorten coatings

Of je nu kiest voor een glas-, quartz- of keramische coating, ze hebben eigenlijk grotendeels hetzelfde doel. Een belangrijke les die we graag meegeven aan al onze klanten: de duurste coating is daarom nog niet de beste! De beste coating is eentje die aan jouw verwachtingen voldoet. Zo kan een eenlaagscoating je wagen makkelijk wasbaar maken en bescherming bieden tegen o.a. oppvervlakkige (was)krassen, maar hebben we ook andere oplossingen om bijvoorbeeld je nieuwe bolide of oldtimer een schitterende diepe glans te geven. We nemen graag de tijd in onze studio om samen naar een oplossing te zoeken die volledig in lijn ligt met jouw verwachtingen en het bijhorende budget!

Eenlaagscoating
Een eenlaagscoating is eenvoudiger aan te brengen en dus ook budgetvriendelijk. Ze versterkt de kleur en glans van je koetswerk, is bestand tegen sterke chemicaliën en maakt je wagen makkelijk wasbaar!
Meerlaagscoating
Door meerdere lagen coating aan te brengen, wordt je wagen nóg beter beschermd en is de kans dus klein dat krassen tot aan je laklaag geraken.
Op maat
We brengen coatings niet alleen in verschillende lagen aan, maar hebben ook oplossingen voor verschillende looks, van mat tot diep glazend.
Click Here
Previous slide
Next slide

Is een coating iets voor mij?

Belangrijk om te weten is dat een coating niet zomaar een laagje over je wagen legt waardoor je jarenlang van een glanzende auto geniet zonder er maar iets voor te moeten doen. Dankzij de vuilafstotende werking wordt je wagen wel degelijk minder snel vies en is hij makkelijker te wassen, maar dat wilt niet zeggen dat de coating onoverwinnelijk is. Enerzijds is het belangrijk om zoveel mogelijk blootstelling aan schade te voorkomen – door bijvoorbeeld carwashborstels te vermijden en je wagen met de hand te wassen met de juiste materialen en onderhoudsproducten – en anderzijds je coating af en toe te laten bijwerken. Hoe meer zorg je draagt voor je wagen, hoe makkelijker hij te onderhouden is en blijft!

Maak een afspraak voor het laten coaten van je wagen

Samen zoeken we de coating die het beste bij jou en je wagen past! Kom langs in onze studio om ons en onze manier van werken te leren kennen.

GYEON

Voor al onze coatings werken we met Gyeon, een kwaliteitsmerk dat volop inzet op de levensduur van haar producten. Sterk, beschikbaar in verschillende looks en bovendien heel duurzaam!